Zoete eend

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

  1. Verhit een pan met 2-3 eetlepels olie en laat het vel van de eendenbillen goed bruin worden (de een na de ander indien nodig).
  2. Laat de billen 5 tot 6 minuten koken aan de kant zonder vel.
  3. Meng ondertussen in een kom de azijn, mede, honing, citroensap, zout en peper.
  4. Giet dit mengsel over de eendenbillen uit en plaats de tijm ertussen. Bedek het geheel en laat het 30 minuten koken.
  5. Draai de eendenbillen om, bedek ze en laat ze 30 minuten koken.
  6. Haal de eendenbillen uit de pan en serveer ze warm.
  7. Laat de bouillon 5 tot 10 minuten indikken.
  8. Serveer de bouillon over de eendenbillen en giet de rest in een juskom, die u apart kan serveren.
  9. Serveer met gestoofd witloof, aardperen of wortelen gekarameliseerd met uien.