Wie is La Chaudasse ?

La Chaudasse

La Chaudasse bestaat gelukkig echt! Zij, mediëvist en ambachtsvrouw in hart en nieren, kreeg deze brutale bijnaam van haar kameraden... Chaudasse en hipocras, dat gaat goed samen. Tot groot plezier van uw smaakpapillen !

Leuk weetje: een Chaudasse is een vrouw die houdt van al het leuke dat het leven te bieden heeft ! Ze ziet het leven door een roze bril !

Toen ze de goddelijke drank van onze voorvaderen ontdekte, ging ze aan de slag om het recept te achterhalen... Na vele pogingen en tests kreeg La Chaudasse eindelijk het gewenste resultaat: de perfecte harmonie tussen wijn en verse kruiden en dat alles nauwkeurig gedoseerd. En dat was nog niet alles, ze voegde ook een geheim ingrediënt toe dat aan haar drank een unieke en erg populaire smaak gaf: Zo ontstond de hipocras van La Chaudasse!

Als eerste verscheen de rode hipocras, de klassieker, ten tonele! Daarna volgende de witte hipocras, ook bekend als Claré, en uiteindelijk de meest recente, maar daarom niet mindere lekkere, rosé hipocras!

Ons dreamteam

Rodolfo

Rodolfo Labrana

Ook gekend als Le Chaudard en Jack (Sparrow?), leider van het avontuur, standbouwer, spectaculaire verkoper en verwoed percussionist. Hem komt u zeker tegen op verschillende markten en evenementen. U kan hem herkennen aan zijn hoed en zijn lach!

Blanche

Vanessa Thonet

Enkele oude vrienden kennen haar als Blanche de la Truandière... maar de meesten noemen haar La Chaudasse... Aan het begin van dit prachtige avontuur vind je haar aan het stuur van een vrachtwagen, of u ziet haar flessen laden of lossen. Als ze daar niet te vinden is, staat ze vast achter de toonbank om u de deugden van de goddelijke dranken op te hemelen of u uit te leggen hoe u deze drankjes in uw gerechten kan gebruiken... Wat ze leuk vindt? U ontmoeten en haar passie met u delen!

Leo

Leo

Hij komt vanop een verre planeet en is volop bezig om onze historische verhalen, onze kostuums, onze drankjes, onze kleine wereld.... te leren kennen. U als kenner kan hem hier vast bij helpen ;-) Maar pas op, laat u niet vangen door zijn verlegen houding... De mooie Léo is een echte charmeur! Met hem kan uw bezoek aan de stand van La Chaudasse wel eens snel veranderen in een poëtische scène! NB: Vindt u niet dat hij erg hard op uw favoriete Chaudard lijkt... dat klopt, het is zijn broer...

Ness

Vanessa Léonard

De prachtige Ness is al jaren een vriend van La Chaudasse. Ze belichaamt energie en loyaliteit. We hebben het geluk dat haar glimlach en haar professionaliteit bij ons elke dag is ! En ja, naast U drankjes geven op de markten, is Ness onze super secretaresse ;-)

Adèle

Adèle Victoire

We presenteren U onze Mary Poppins! Vrolijk als een vink, zal ze sterren in uw ogen en in uw hart plaatsen als U de kans hebt om haar in de muren van La Chaudasse te zien ... Weet dat Adele vooral een getalenteerde kostuumontwerpster is, kennisgeving aan iedereen !

Mélanie

Mélanie Mayence

Een vriendin uit onze kindertijd, super betrouwbaar, onze grootste fan vanaf het begin, ze is niet zo maar lid van de La Chaudasse familie, ze houdt er ook van op onze drankjes op de markt te verkopen. Ze heeft altijd zin in een feestje en loopt er altijd vrolijk bij. Zij weet u op de gepaste manier te ontvangen!

Het bedrijf

Ons jonge bedrijf doet er alles aan om zijn aanbod drankjes uit te breiden en te verbeteren.

Alles begon met de 3 soorten hipocras, het deed ons zo veel plezier om onze klanten te verwennen met deze heerlijke drankjes, dat we enkele jaren geleden besloten om ons gamma uit te breiden met de voorouderlijke familie van verschillende mede ... Ons verhaal doet echt denken aan het avontuur van La Chaudasse ... Een succes dat de naam ‘Dranken van La Chaudasse’ kreeg.

Ja, wij verkopen drank... maar daarnaast bieden we ook oprechte glimlachjes, sfeer, feest, vriendschap en levensvreugde aan! La Chaudasse

De categorie likeuren vult vervolgens het gamma aan: sterkere dranken, die op een andere manier gedronken worden. Met meer wijsheid misschien ?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe avonturen en vinden het belangrijk om voortdurend nieuwe smaken te bedenken en te creëren om u plezier te doen !

Ja, wij verkopen drank... maar daarnaast bieden we ook oprechte glimlachjes, sfeer, feest, vriendschap en levensvreugde aan !

Vrienden, laten we het glas heffen want één ding is zeker: het mooie avontuur van La Chaudasse is pas slechts begonnen!

Onze dranken worden voornamelijk gepresenteerd op middeleeuwse markten en bijeenkomsten, fantasy en geek conventies, stripbeurzen, lokale markten en andere feestelijke evenementen in België en Frankrijk. Bekijk onze agenda en/of raadpleeg onze verkooppunten.

Tijdens bepaalde evenementen of op aanvraag van particulieren of bedrijven, installeert ons team met volle plezier haar volledige Middeleeuwse taverne waar niet enkel hipocras en mede geserveerd wordt, maar ook lekker abdijbier en andere alcoholvrije drankjes voor de wat jongeren aanwezigen.

Onze wereld in foto's