Zalm met roomsaus en mede

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zalmfilets
  • 8 gesneden paddenstoelen
  • 1 kleine, gesneden ui
  • 1 soeplepel lookboter
  • 1 soeplepel olie
  • 1/2 tas natuurlijke mede (of mede met gember)
  • 1/2 tas lichte room
  • 1 soeplepel geraspte Parmezaan
  • Zout & peper
  • Gemalen peper
  • Provençaalse kruiden

Bereiding :

  1. Verwarm de olie en kruidenboter op een matig / hoog vuur.
  2. Kruid de zalm met het zout, de peper en de gemalen peper.
  3. Laat de zalm daarna braden in de boter met look en olie.
  4. Voeg na 2 minuten de uien en paddenstoelen toe. Laat de zalm 8 minuten bakken en draai hem na 4 minuten om.
  5. Haal de zalm uit de pan en serveer hem.
  6. Blus de pan gedurende 1 tot 2 minuten met mede.
  7. Voeg de room, de geraspte Parmezaan en de Provençaalse kruiden toe. Meng het geheel en laat het inkoken gedurende 5 minuten.
  8. Leg de zalm weer in de pan en maakt hem gedurende 3 tot 4 minuten weer warm.
  9. Serveer het gerecht met de gestoomde groene groenten.