Chocoladetaart met gelei van rosé hipocras

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 250 g bloem
  • 80 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • 1 theelepeltje vanillesuiker
  • 3 soeplepels cacao
  • 1 kopje melk
  • 1 snuifje zout
  • Gelei van hipocras

Bereiding :

  1. Warm de oven voor op 150°.
  2. Meng de bloem met de suiker, het cacaopoeder, de gist, de vanillesuiker en het zout.
  3. Voeg eerst de zachte boter, daarna de eieren en daarna de melk toe (gebruik een elektrische mixer).
  4. Giet het verkregen mengsel in de gewenste taartvorm.
  5. Bestrooi het geheel met bruine suiker en gemalen hazelnoten of amandelen alvorens u het in de oven plaatst.
  6. Laat het geheel ongeveer 30 minuten bakken.
  7. Laat de taart afkoelen zodra hij gebakken is.
  8. Snij de taart in twee voordat u hem serveert en smeer er de gelei van hipocras op, leg de bovenste helft weer op de taart en u bent klaar!