Chaudasse's coffee

Ingrédients pour 1 pers. :

  • 5 cl Tentation
  • 2 theelepels vloeibaar suikerriet
  • Sterke en warme koffie
  • Slagroom
  • Ongezoete cacao

Bereiding :

Twee tips voordat u begint:

  • De likeur, vloeibare suiker en koffie moeten dezelfde temperatuur hebben, erg warm dus.
  • De andere tip is om een eenvoudig hulpmiddel te gebruiken, u hoeft er enkel een theelepel voor "op te offeren": buig een lepel in "L-vorm" door een hoek van 90° te vormen.
  1. Giet de Tentation en de warme suiker in een groot glas dat bestand is tegen hitte.
  2. Gebruik uw gebogen theelepel: plaats de lepel in het glas, aan het oppervlak van de mengeling, giet daarna de warme koffie in de lepel en beweeg de lepel naargelang naar boven. Hierdoor “valt” de koffie niet zomaar in de likeur, maar het vormt een laagje bovenop.
  3. Daarna is het tijd om met de slagroom een derde laag te creëren.
  4. Strooi er daarna ongezoete cacao overheen.
  5. Serveer het geheel met een rietje.