Krokante tong met peren en Bonne Poire

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de saus:

  • 10 cl volle room
  • 5 cl vloeibare room
  • 5 cl Bonne Poire
  • 1 citroen
  • 1/2 ui
  • Bieslook
  • Zout, peper

Voor het gericht:

  • 4 kleine stukjes zeetong
  • 500 g bladerdeeg
  • 3 peren
  • 5 cl Bonne Poire
  • 1 eigeel
  • Zout, peper

Bereiding :

Voor de saus:

  1. Meng de volle room met de vloeibare room, het citroensap, 5 cl Bonne Poire, de 1/2 gehakte ui, de bieslook, het zout en de peper.

Voor het gericht:

  1. Schil de peren en snijd ze in blokjes.
  2. Laat ze bruin bakken in een pan met een beetje boter.
  3. Voeg 5 cl Bonne Poire toe en flambeer het geheel.
  4. Spreid 500 g bladerdeeg in een rechthoek.
  5. Snijd er 4 grote rechthoeken uit.
  6. Plaats 1 zeetongfilet op elke rechthoek.
  7. Breng zout en peper aan.
  8. Voeg daarna de stukjes peer toe.
  9. Sluit het bladerdeeg goed af door de randen wat vochtig te maken.
  10. Bestrijk ze met eigeel.
  11. Bak de zeetong gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C (thermostaat 6).
  12. Serveer het geheel met koude saus en krokante salade.