Konijnenstoofpot met mede

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 4 jonge konijntjes
  • 2 flessen mede
  • 3 uien
  • 400 g boter
  • 3 wortelen
  • 1 liter en half slagroom
  • 25 g honing
  • 1 dl Calvados
  • 10 sproetjes bieslook
  • 5 golden appels
  • 2 kg aardappelen
  • 2 eieren
  • Zout, peper

Bereiding :

  1. Snijd de konijnen in 10 stukken.
  2. Laat het 24 uur marineren in mede met zout, peper, uien en wortelen.
  3. Laat de stukjes bruin bakken in de boter en laat het geheel daarna 45 in de marinade stoven.
  4. Haal de stukjes konijn uit de pan en houd ze warm.
  5. Laat het kookvocht inkoken, voeg er wat room aan toe en laat het opnieuw inkoken tot het de juiste consistentie heeft.
  6. Kleur de saus op kleur met 1/2 van de ingekookte vleesbouillon en werk het geheel af met wat honing en calvados.
  7. Voeg de bieslook toe.

Garnituur:

Gebakken aardappelen gerold in honing en geflambeerd met calvados of aardappelen met noten en eikenbladeren, kroketten met noten aan de binnenkant.