Kip met hipocras

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kip in 8 stukken
  • 500g zilveruitjes
  • 500g rapen
  • 100g mager spek
  • 75 cl rode hipocras of witte hipocras
  • 2 soeplepels bloem
  • Peterselie
  • Kruiden

Bereiding :

  1. Bak de spekblokjes in een pan met een beetje olie of reuzel en zet het daarna even aan de kant.
  2. Fruit de uien en haal ze daarna uit de pan.
  3. Bak de stukken kip (bedek de kip met bloem en draai de stukken regelmatig om zodat ze niet aan de pan blijven plakken).
  4. Giet hierna de fles hipocras eroverheen.
  5. Voeg het spek weer toe.
  6. Laat het geheel 30 minuten braden op een zacht vuurtje, voeg de zilveruitjes weer toe en laat het geheel nog eens 10 minuten braden.
  7. Voeg nog wat extra kruiding toe indien nodig. Pas de consistentie van de saus aan indien nodig.
  8. Serveer het heel warm in het midden van een bord. Bedek de kip met de saus en de uitjes en werk het geheel af met wat peterselie.
  9. Leg de rapen en gesneden wortelen in staafjes langs de kip. De rapen en wortelen kan u best apart koken in een pot met enkel wat zout water en boter.
  10. Smakelijk!